Sünger Hakkında Bilmediklerimiz Yaşam Alanlarımızda Kullanmış Olduğumuz Sünger Çeşitleri çok fazla temizlik için kullanmış olduğumuz bulaşık süngeri yada yattığımız yatakta kullanılan sünger buna bir örnek daha verirsek temizlik süngeri bu..
Yaşam Alanlarımızda Kullanmış Olduğumuz Sünger Çeşitleri çok fazla temizlik için kullanmış olduğumuz bulaşık süngeri yada yattığımız yatakta kullanılan sünger buna bir örnek daha verirsek temizlik süngeri bu kullanmış olduğumuz ürünler hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz bu konu hakkında sizlere sünger hakkında bir paylaşımda bulunmak istedim.
Poliüretan, izosiyanat ve polyollerin reaksiyonu sonucu oluşan, kimyasal ve mekanik dayanımı yüksek, kolay şekillendirilebilen, düşük yoğunluklu plastiklerin genel adıdır. Poliüretanın iki ana bileşeni vardır. Polyoller (Polieter polyoller, Polyester polyoller) ve İzosiyanatlar (MDI, TDI veya değişik oranlarda karışımları). Bu iki ana bileşenin yanında kullanım alanlarına göre değişik poliüretan katkıları da kullanılır.
Poliüretan, 19.yüzyılda bilinmesine rağmen 1937 senesinde Otto Bayer tarafından poliizosyonat ve poliol ajanlarının da yardımıyla iyi kalitede plastik elde edilmekte kullanılana kadar işe yaramaz diye bir kenara atılmıştı. Bu teknoloji, daha sonra iki göçmen kimyager olan Jean-Pierre Abbat ve Dr. Fritz Hartmann tarafından 1957’ de ABD’ ye taşındı ve geliştirildi.
Sürgerin anne ham maddesi latex meydana gelmesine nazaran, naturel latexin piyasadaki sünger isteğini karşılayamaması neticesinde Bilim insanları 1937 senesinde poliüretan hammaddesini oluşturarak, bundan sünger elde etmeyi başardılar.
Teknik olarak poliüretan; poliizosiyanat ve polyol türevlerinin, katalizörler ile tepkiye girmesi sonucu olarak oluşur. Polimerizasyon tepkisi bitip sıvı/akışkan fazdan katı faza dönen esnek poliüretan sünger, ekzotermik reaksiyonun tamamlanması amaçlı kürlenmeye bırakılır. ileri ki zamanlarda gaz çıkışı tepkisi bitirerek kullanım alanına hazırlıklı duruma gelir.
Esnek poliüretan süngerler, gökyüzü geçirgenliğini imkanı sunan açık hücreleri, elastikiyetli yapıları ve hafif olmaları nedeni ile, mobilya ve yatak pazarında kullanılırlar. Polieter süngerler, öbür poliüretan sünger çeşitlerine yönelik ek olarak esnek ve fiyatı ek olarak düşük olurlar.
SÜNGER KESİM ŞEKİLLERİ
1 -Cnc Kesim
2-Kontine (Rulo Sünger) Laminasyon
3-Plaka Kesim
Kullanım Alanları
Ev Yer, Büro Koltukları, Ayakkabı, Laminasyon
1 – Katı Grubu Süngerler : Katı süngerler akabinde da anlaşılacağı benzeri, yoğunluğu (dansitesi) arttırılarak sertleştirilmiş sünger çeşitleridir. Ek Olarak yüklü oldukları amaçlı ek olarak uzunca ömürlüdürler. Çoğunlukla mobilyada sırt ve font bölümlerinde kullanılırlar.
2 -Soft Grubu Süngerler : Bu tür süngerler, dansiteleri ek olarak düşük ve bunun için mukabil, ek olarak esnek, ek olarak narin süngerlerdir. Oturma gruplarında konfor amaçlı sırt ve font bölümünde kullanılabilir.
3 -Hr Grubu Süngerler : Bu grupta bulunan süngerler, son derece konforludurlar. Esneklikleri yüksek olmalarına nazaran, hem bir çekme ve hem bir dokunmak katsayısı hemen hemen birbirine eşittir. Öbür gruptaki süngerlere yönelik ek olarak ortopediktir ve hem de dayanıklıdırlar. Oturma gruplarının sırt ve font bölümünde kullanılabilirler.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.