Yangın Tüpü Bizi Yangından Korur

Hayatımızın Her Anlamında yeri Ve Önemi Çok Büyük Yer Tutan Yangın Tüpleri İnsanların En Zor Anlarında Yardımcı Olan Ve Zorda kaldığımızda Bizleri Olabilecek felaketlerden Koruyan Yangın Tüplerine Önem vermediğimiz Yaşamış Olduğumuz Yangın Olaylarında Karşımıza Çıkıyor Olası Bir yangında Bir Çok İşletmede Yangın Tüpünün Olmadığı Görünüyor Yaşam Alanları Olan Evlerimizde Bu Sorun Hat Safa’da Diyebilir Bir Çok Kimsenin Evlerinde Yangın Tüpleri Mevcut Değil Var Olan İş yerleri Veya Evlerde Bulunduranlar var tabii Yok Değil lakin onlarında ya dolum süresi bitmiştir yada kullanılmaya kullanılmaya var oldukları bile unutulmuştur Nedense Bizler İnsan Oğlu Böylesi Büyük Bir Tehlikenin Var Olduğunu Bildiğimiz Halde Umursamaz Vurdum Duymaz olmamız Gerçekten Çok Üzücü İhlali Bazı Değerleri Kıymetleri kaybettikten sonramı fark Etmemiz Gerekiyor Lütfen Duyarlı Olalım

Yangın Tüpü Dolumu Nedir?

Yangın Tüplerinin Maaş Periyodik Kontrolleri
Binalarda açılan büyük yangın söndürme ekiplerinde yer alan bireyler aralarında yapılmış bulunan görevlendirme ile bakım ve dolumu inşa edilerek müsait biçimde yerleştirilen tüplerin maaş olarak kontrol edilmesi ve kayıt kurulması lazımdır . Yapılmış Bulunan bu maaş kontroller ile tüplerin basınç göstergelerinin izlenmesi , rastgele tek deforme veya sızdırmanın tespiti ve tedbir alınması mümkün olabilir . Ek olarak büyük yangın tüpü dikkat işaretlemeleri , ivedî çıkma manipülasyon levhalarının testü de maaş test formunda bulunmalıdır .

Yangın tüplerinin senelik bakımları

Binadan memur kişi aracılığıyla büyük yangın tüplerinin yılda tek kereden pek yalnızca altı aydan azca olmayacak sürede , senelik periyodik bakımları için görevli firma ile irtibatta olması gerekmektedir . Bu periyodik kontrol bakımların , ” tse hizmet yeterlilik vesikası ” almış şirketler tarafınca inşa edilmesi , bakım meselesinde uygunluk için mühimdir .

Yangın tüpü test ve bakım dosyası

Binalarda yer alan büyük yangın tüplerinin her zaman kullanılabilecek biçimde hazırlıklı tutulabilmesi , gereken meydana geldiği vakitlerde çalışır vaziyette bulunduğunun bilinmesi için yapılmış bulunan kontrollerin kayıt altına alınması mühimdir . Sorumlular tarafınca görev paylaşımı için ” büyük yangın söndürme cihazları kontrol ve bakım direktifı ” hazırlanmalıdır . Bununla Birlikte büyük yangın söndürme birlik başkanları aracılığıyla maaş olarak ifade edilecek kontroller ve senelik bakımlar da formlara işlenmelidir . Bunun için de ” büyük yangın söndürme aleti test ve bakım formu ” kullanılabilir .

Senelik olarak ortaya sunulan periyodik kontrol bakımlar , 4 senenin sonunda tüpün tamamıyla boşaltılarak , tekrardan dolum ve hidrostatik kontrol uygulanmasıyla zaman ciro . 4 senenin sonunda gidecek bulunan büyük yangın tüplerinin ifade edilecek tek tatbikat ile tamamıyla boşaltılması ve peşinden dolum ve test için şirkete yönlendirilmesi de müsait tek organizasyon olabilmektedir .

Yangın tüpü dolumu ne türlü yapılır ?

Öncelikle büyük yangın söndürme cihazları dolum ve bakım işlemleri için tek sürü temkinli olup standartlara uyumlu malzeme kullanmak gerekmektedir .
Doluma edinilen büyük yangın söndürme aleti için önce ifade edilecek iş , aralarında yer alan itici gazın ( azot ) boşaltılmasını sağlamaktır .
Azot gazı boşaltıldıktan ardından cihazın vanası sökülüp aletin arasında yer alan kimyasal madde vakum makinası sayeinde boşaltılır . Kimyasal madde çekildikten ardından gövde üzerinde yer alan imalat tarihi veya var ise kontrol geçmişine bakılır , vücut kullanım ömrü dolmuş ise vücut hidrostatik teste elbet tutulur . eğer gövde kullanım ömrü geçmemiş , gövdesinde darbe ve korozyon yoksa dolum işlemlerine başlanır .
Cihazın içi boş vaziyette vakum makinasına konur ve toz vakum makinesıyla gövdenin içine boşaltılır . Bu işlemden ardından bundan önce gövde üstünden sökmüş odlumuz vanamızın içi sökülerek temizlenir , contalar kontrol edilip yenileriyle değiştirildikten ardından manometrenin denetimi yapılır . Bu işlemlerden sonra vana hazırlıklı duruma ciro ve cihazın üst kısmına konup cihaz kapatılır .
Ondan sonra aygıt mengeneye konup vanası iyice sıkılır , aleti mengeneden çıkarmadan aleti içine itici gaz olarak 18 bar azot gazı matbur . Azot basım işlerinden ardından cihazdaki basınç kaçaklarını rastlamak için cihaz su testine elbet tutulur var ise cihazda ki basınç kaçakları giderilir .
Su testinden sağlam çıkan büyük yangın söndürme aletinin hortumu , pimi ve mühürü takılıp , ardından etiketleme işlemine geçilir , aygıt etiketlerinde dolum vakti , kontrol vakti , son kullanma vakti ve bu cihazlar ile ilgili evrensel veriler bulumalıdır .

Artık aletimız kullanım alanına hazırlıklı duruma gelmiştir .

About Author

Bir yanıt yazın