Güvenlik Sertifikası Sorunu SSL Hatası

Güvenlik Sertifikası Sorunu SSL Hatası SSL network üzerindeki bilgi transferi esnasında güvenlik ve gizliliğin sağlanması amacıyla Netscape aracılığıyla geliştirilmiş bir güvenlik protokolüdür. 1996 senesinde 3.0 sürümünün çıkarılmasıyla anında tüm Web..

Güvenlik Sertifikası Sorunu SSL Hatası
Yayınlanma: Güncelleme: 1.336 views

Güvenlik Sertifikası Sorunu SSL Hatası


SSL network üzerindeki bilgi transferi esnasında güvenlik ve gizliliğin sağlanması amacıyla Netscape aracılığıyla geliştirilmiş bir güvenlik protokolüdür. 1996 senesinde 3.0 sürümünün çıkarılmasıyla anında tüm Web tarayıcılarının (Microsoft Explorer, Netscape Navigator vb) desteklediği bir standart haline gelmiş ve bir sürü kapsamlı uygulama sahaları bulmuştur.

SSL sevk edilen bilginin şüphesiz ve yalnızca gerçek adreste deşifre edilebilmesini olanağı olanağı sağlar. Bilgi gönderilmeden öncesinde otomatik olarak şifrelenir ve yalnızca gerçek müşteri aracılığıyla deşifre edilebilir. Her 2 tarafta da doğrulama inşa edilerek işlemin ve bilginin saklılığı ve bütünlüğü korunur.

Veri akışında kullanılan şifreleme yolunun gücü kullanılan anahtar uzunluğuna bağlıdır. Anahtar uzunluğu bilginin korunması amacıyla bir sürü mühimdir. Örneğin; 8 bit üzerinden bir iletimin halledilmesi son derece kolaydır. Bit, ikilik sayma düzeninde bir rakamı ifade eder. Bir bit, 0 ya da bir olmak üzere 2 çeşitli ölçüt alabilir. 8 bit ise yalnızca 28=256 mümkün çeşitli anahtar içeren. Bir PC bu 256 çeşitli ihtimali sıra ile inceleyerek bir akıbete ulaşabilir. SSL protokolünde 40 bit ve 128 bit şifreleme kullanılmaktadır. 128 bit şifrelemede 2128 çeşitli anahtar vardır ve bu şifrenin çözülebilmesi bir sürü kocaman bir maliyet ve süre gerektirir. Berbat niyetli bir bireyin 128 bit’lik şifreyi çözebilmesi amacıyla bir milyon dolar kıymetinde mevduat yaptıktan anında ardından 67 sene benzeri bir süre harcaması gerekir. Bu örnekten anlaşıldığı benzeri SSL güvenlik sistemi tam ve kesin bir sığınma olanağı olanağı sağlar. E-Tuğra SSL Sertifikası 2048 bit anahtar uzunluğu ile şifreleme yapan SSL sertifikası sağlamaktadır. Bununla Beraber E-Tuğra 4096 bit anahtar uzunluğunda kök sertifikasına sahip tek Türk ve yeryüzünde sayılabilir şirket içerisindedir.

SSL sertifikası muhtevanında barındırdığı verilere göre çeşitli tiplerde olabilmektedir.

SSL Sertifikası Tipleri

E-Tuğra Standard SSL Sertifikası

E-Tuğra Standard SSL sertifikası 2048 bit şifreleme imkanı sunan muhtevanında yalnızca meydan ismin bulunduğu en aşağı seviye SSL sertifikasıdır. E-Tuğra Standard SSL sertifikası çoğunlukla bir ağ üzerindeki bilgi alışverişinin güvenilirliğini sağlamak amacıyla kullanılır. İçeriğinde meydan adı sahibi ile ilgili bir bilgi içermediği amacıyla rastgele bir doküman gerekmez. Mesela mail sunucularında mail akışının güvenliğini sağlamak amacıyla, VPN emniyetli bağlantı katmanları oluşturmak amacıyla.

E-Tuğra Premium SSL Sertifikası

E-Tuğra Premium SSL Sertifikası muhtevanında kurum / şirket bilgilerinin ve meydan ismin bulunduğu üst seviye SSL sertifikasıdır. E-Tuğra Premium SSL sertifikası muhtevanında tek bir meydan adı ya da bir sürü sayıda meydan adı içerebilir. SSL sertifikanızın muhtevanında bir sürü sayıda meydan adı barındırmasını istiyorsanız E-Tuğra Premium MultiDomain SSL sertifikası müracaatında bulunmalısınız. SSL sertifikanızı tek bir meydan adı ve bu meydan yerine ilişkin aşağı meydan isimleri amacıyla kullanmak istiyorsanız E-Tuğra Premium WildCard SSL sertifikası müracaatında bulunmalısınız.
E-Tuğra Premium SSL Sertifikaları ek olarak üst seviye müessesesel alanlarda kullanılmaktadır. Mesela, online satış yapan web sayfalarında, azalık talep eden verileri tutan müessesesel web sayfalarında kullanılır.E-Tuğra Premium SSL sertifikasıyla beraber 99 TL değerindeki Emniyetli Site Damgayı bedava verilmektedir. E-Tuğra Premium SSL sertifika başvurularında bir takım belgeler istenmektedir. Ayrıntı amacıyla SSL Müracaatı Ne Türlü Yapılır? bakınız.

E-Tuğra Premium MultiDomain SSL Sertifikası

E-Tuğra Premium MultiDomain SSL sertifikası muhtevanında bir sürü sayıda meydan ismin barındığı ve şirket bilgilerinin de bulunduğu üst seviye bir SSL sertifikasıdır. E-Tuğra Premium SSL sertifikası içeriğine yazılacak durumda durumda olan meydan adlarının hepsi sertifika içeriğine yazılacak durumda durumda olan şirkete ilişkin olması gerekiyor. E-Tuğra Premium SSL sertifikası muhtevanında yer alacak meydan adlarının başvuru evresinde belirtilmesi gerekiyor.

Örnek:
mail.alanadiniz.com
www.alanadiniz.com
www.alanadinizbir.net
www.alanadiniz2.com.tr, şeklinde çeşitli meydan isimleri tek bir sertifika içerisinde yer alabilir.

E-Tuğra Premium WildCard SSL Sertifikası
E-Tuğra Premium WildCard SSL sertifikası muhtevanında tek bir meydan adı ve bu meydan yerine bağlı sınırsız aşağı meydan adı içeren üst seviye bir SSL sertifikasıdır. E-Tuğra Premium WildCard SSL sertifikası muhtevanında meydan adı *.alanadiniz.com şeklinde bulunur. Bunun anlamı meydan adınızın başına gelecek her halükarda SSL sertifikanızı kullanabilirsiniz.

Örnek: Sertifikanın içerisine *.alanadiniz.com şeklinde tek bir meydan adı sertifikanız içerisine eklenerek sınırsız aşağı meydan isimleri amacıyla kullanabilirsiniz.
www.alanadiniz.com
mail.alanadiniz.com
satis.alanadiniz.com
online.alanadiniz.com
diger.alanadiniz.com,…vb.

E-Tuğra EV SSL Sertifikası
EV (Extended Validation) Genişletilmiş Onaylama anlamına gelmektedir. En üst seviye güven ürünüdür. EV ibaresine sahip durumda durumda olan sertifikalar “Yeşil Adres Çubuğu” özelliği ile öteki SSL setifikalarından ayrışmakta ve güven olgusunu görselleştirerek, kullanıcılara en üst seviyede güven sağlamaktadır.

EV SSL Kullanıcılarınızı Phishing ve benzeri kimlik hırsızlığı benzeri tehtidlere karşı etkin güvenlik olanağı olanağı sağlar.Kullanıcılar EV SSL kullanan bir internet sitesini ziyaret ettiklerinde, tarayıcılarının adres çubuğu yeşil renge döner. Bu görsel uyarı tüm kullanıcılar aracılığıyla kolayca farkedilir. Yeşil adres çubuğu içerisinde, sertifika sahibi müessesenin kimlik verileri ve sertifikanın hangi sağlayıcı aracılığıyla sağlamak edildiğide hareketli bir şekilde gösterilir. Yeşil adres çubuğu teknolojisi ile kimlik hırsızlığına göre bir bir sürü saldırıyı önleyebilir,operasyon maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

Yeşil adres çubuğu teknolojisi EV SSL, Microsoft Web Explorer 7,Firefox 3.0, Opera 9.5, Safari 3.2, Google Chrome bir.0 ve üzeri tarayıcılar aracılığıyla desteklenmektedir. Eylül 2008 istatistiklerine göre web üstünde kullanılan tarayıcıların %66 ‘sı EV SSL desteklemekte ve bu oran hızla artmaktadır. EV SSL destekli tarayıcılar içerisinde Microsoft Web Explorer 7 oranı %54,61 dir.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.